2017: Hammer Karmse, Wat’n kroam! (1812)

Op de hoogte blijven van nieuwe blog artikelen? Klik op de RSS feet
Den-Ham- (23 of 39).jpg

Hammer Karmse 

Wat’n kroam! (1812)

Vandaag met Fotoclub Salland wezen fotograferen in Den Ham in natte en grauwe omstandigheden. De deelnemers hadden de stemming er goed in. Een prachtig evenement met vele vrijwilligers.

Uit de verre omgeving kwam men naar de Jaarmarkt.

De Hammer Karmse.

Tijdens de kermis, die enkele dagen tot drie weken kon duren, garandeerde de overheid vrede, vrijhandel en een vrijgeleide voor wie was verbannen of een halsmisdrijf had begaan; schuldenaars en dieven werden ongemoeid gelaten. Ten teken van deze marktvrede werden houten kruizen aan de stadspoorten bevestigd, wat tot in de negentiende eeuw gebruikelijk bleef. Daarop stroomden dan de bezoekers toe: kermisklanten, marskramers, bedelaars, gauwdieven en mensen die inkopen kwamen doen. Velen grepen de gelegenheid aan om familie in het betreffende dorp te bezoeken. Tezamen vormden zij één factor van de algehele opwinding. Inwoners van dorpen zagen zich plotseling omringd door duizenden vreemde gezichten. Gedurende de Jaarmarkt waren veel woonhuizen zelfs in herbergen omgezet.


Alle foto’s bekijken? Kik op onderstaande link


Meer van fotoclub Salland zien?
— http://www.fotoclubsalland.nl
Klik op de foto

Klik op de foto


Vind je mijn website mooi? Klik dan op onderstaande Facebook knop en deel dit op Facebook .