Paul Albers Creativity |Photography Video Multimedia IBooks
Creativity in Photography
Golden Hour

Paul Albers Creativity Blog

Paul Albers Creativity. Dit is de Blog pagina van Paul Albers. Op deze Blog staat informatie over de onderdelen die op de website te bekijken zijn zoals: Fotografie, Video en Multimedia.

De huisorde van de Stöppelkaters

Huisorde Prins Paul II

Als Prins carnaval van de Stöppelkaters mag je vijf huisordes weggeven. Ik hoef er niet lang over na te denken wie er zowiezo in aanmerking komen voor deze speciale onderscheiding.

Op het gein galabal mocht ik mijn eerste persoonlijke huisorde uitdelen aan mijn moeder. Geen moment van twijfel bij haar, vol enthusiasme stond ze naast me en de onderscheiding wordt tijdens de carnavals activiteiten natuurlijk gedragen. Geweldig!

Mijn zus Willeke sla ik even over. De heeft al zoveel onderscheidingen vanuit de vereniging, daar kan ik zelfs niet aan tippen.

Op de eerste plaats de vriend van mijn Zus Willeke: Martin Kers.

We noemen hem altijd zwager ook al zijn ze niet getrouwd. Martin is een geweldig goede kerel die qua humor en doen perfect in de familie past.

Hij heeft in het verleden en nu opnieuw zitting gehad in het bestuur van de Stoppelkaters. (Hij wist overigens niet dat ik Prins zou worden). Verder is hij al vele jaren actief lid van de programma commissie.

Ten slotte heeft hij via het carnaval zijn huidige lief gevonden. Mijn Zus Willeke.

Voor een bijzondere man een bijzonder onderscheiding : de huisorde van Prins Paul II.

Die andere kanjer die een huisorde verdient is mijn broer Hans. Dankzij Hans ben ik lid geworden van deze bijzonder vereniging. Ik zou een jaar voor hem invallen bij de Raad van Elf. Eindresultaat: We leven 22 jaar verder en ik wordt zelfs Prins carnaval.

Hoe bijzonder kan het zijn.

Hans overstijgt qua aantallen jaren Raad van Elf dienst, mijn 12 jaar Raad van Elf, ver. In deze periode is hij altijd actief betrokken geweest bij de opbouw van de diverse evenmenten waar ,wij als Stoppelkaters bij assisteren of mede organiseren, zoals Ribs en Blues en Stoppelhaene. Ook in de periode dat we als carnaval zelf een tent exploiteerden hielp hij volop mee.

Een anekdote rond onderscheidingen en mijn broer is de volgende:

In een van de laatste jaren dat hij nog in de Raad van Elf zat kwam Bjorn Roescher (President) tijdens het ledenfeest bij mij lopen. In die periode zat ik nog in het bestuur. Bjorn vroeg zullen we twee leden van de Raad van Elf voor de gek houden tijdens het uitreiken van onderscheidingen. Tijdens het ledenfeest worden traditoneel de leden naar voren geroepen die gedurende dat jaar, naar het oordeel van het bestuur, een onderscheiding hebben verdient zoals Het Kruis van Verdienste.

Dan roep ik ze tijdens deze ceremonie naar voren en laat ik ze assisteren bij het uitdelen van de onderscheiding. Zo gezegd zo gedaan. Op het moment dat er aangekondigd is dat het Kruis van Verdienste toegekend gaat worden roept Bjorn Roescher; Hans Albers en Ben Poppe (van cafe Poppe) naar voren. Beide heren lopen navoren onder het slaken van de kreet: eindelijk gerechtigheid in de vorm van een onderscheiding voor onze staat van dienst in Raad van Elf en vereniging.

Groot natuurlijk de hilariteit onder de aanwezigen als ze vervolgens alleen mogen assisteren bij de uitreiking van de onderscheiding aan de leden die het Kruis van Verdienste dat jaar kregen.

De spot werd met beide heren gedreven door de leden die wel een kruis van verdienste hadden door deze te laten zien en vervolgens breed lachend te zeggen: "Kijk deze heb jij niet."

De medeleden van de Raad van Elf hebben dit in hun jaar bijeenkomst recht gezet door een eigen onderscheiding in elkaar te lassen. Een Kruis zonder Verdienste van staal van ca een halve meter hoog. Deze onderscheiding is op de meest cerimoniele wijze uitgereikt aan Ben en Hans en heeft volgens mij nog een aantal jaren de tuin van mijn broer gesierd..

De laatste jaren is Hans actief lid van de technische commissie. in eerste instantie als stagiar maar hij heeft ondertussen de status van vast lid bereikt.

Voor deze verdiensten en de vele uren plezier die we samen beleefd hebben bij Stoppelkaters en S.O.S. past deze bijzondere huisorde.

Op de dinsdag avond, tijdens het carnaval mag ik mijn laatste twee huisordes uitreiken. De keus is eigenlijk heel simpel.

Een voor Marita mijn lief. Marita die mij, samen met de kinderen, super gesteund heeft bij alles rond het prins zijn. In het begin met de nodige vraagtekens maar uiteindelijk vol enthousiast en met veel plezier.

Prachtig dat we als gezin zoiets moois kunnen beleven en uiteindelijk als familie.

Mijn dank is groot.

Een dan mijn laatste huisorde voor de kanjer van de Stöppelkaters.

Vriend , SOS-Vriend, Dikke vrienden, Carnavalist, Komediant, Gala-President, Sint Show paleis, Presentator bij Stöppelhaene, begenadigd publiek spreker, Circus liefhebber,Bewaker van de Stoppelkaters toekomst, Inspirator in Stöppelkaters vernieuwing.

Zonder hem wat te vragen schuift hij in de begeleiding van de nieuwe Prins sinds hij weet dat ik ja heb gezegd. Oog voor detail en kennis van protocol en hoe verloopt het proces dat weet deze kanjer uit het hoofd. Hij heeft dit al zo vaak gedaan. Geweldig.

Bjørn, mijn vriend, mijn laatste huisorde is voor jou. Ik ben trots op je.